Prof. Dr. Carl Milton White

12 Ağustos 1903’te Oklahoma eyaletinin Burnet şehrinde doğdu. 1925’te Oklahoma Babtist Üniversitesi’ni bitirdi. 1928 yılında Mercer Üniversitesi’nde Felsefe dalından yüksek lisans derecesini, 1933’de de Cornell Üniversitesi’nden doktor ünvanını aldı. 1934’de Columbia Üniversitesi Kütüphanecilik Okulu’nda “bilim bakalorya” sınavlarını tamamladı. 1934-38 yılları arasında Fisk Üniversitesi Felsefe profesörü ve üniversite kütüphanecisi olarak görev yaptı. 1938 yılında Michigan  Üniversitesi’nde kütüphanecilik asistanlığı yaptı, 1938-40 yılları arasında North Carolina Üniversitesi’nde kütüphaneci ve kütüphanecilik okulu profesörlüğü görevinde bulundu.

1940-43 yılları arasında, Illinois Üniversitesi kütüphanesi ve Kütüphanecilik Okulu müdürü ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Dr. White, 1943 yılından 1959 yılına kadar New York’taki Columbia Üniversitesi Kütüphaneler Müdürlüğü ve Kütüphanecilik Okulu başkanlığı görevinde bulundu.1959 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Enstitüsü Müdürlüğü sorumluluğunu üstlendi.1960-61 öğretim yılında da Kütüphanecilik Enstitüsü Müdürü ve Kütüphanecilik Kürsüsü profesörü olarak Türk Kütüphaneciliğine hizmet eden White, 18 Haziran 1961’de hizmet süresini tamamlayarak, Columbia Üniversitesi’ndeki görevine döndü.

Kitapları:

Amerikan kütüphanecilik tecrübeleri: Kütüphanelerin mazisi, tipleri ve kütüphanecilikte bugünkü davranış. Hazırlayan: Carl M. White. Ankara: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Enstitüsü, 1961.

Modern kütüphaneciliğin esasları. Hazırlayan: Carl M. White. Ankara: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Enstitüsü, 1961.