Prof. Dr. Lewis Francis Stieg

24 Ekim 1909 tarihinde Newyork eyaletinin Tonawanda şehrinde doğdu. 1930 yılında Buffalo Üniversitesi’nden mezun oldu. 1931 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1932 yılında Harvard Üniversitesi’nin Klâsikler Bölümü’nden ayrıca yüksek lisans derecesini alan Stieg, 1933 yılında Michigan Üniversitesi’nin Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. 1935 yılında Chicago Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü’nden “An introduction to paleography for librarians” konulu teziyle doktor ünvanını aldı. Temel uzmanlık alanı, kitabın tarihçesi, bibliyografya ve üniversite kütüphanelerinin yönetimi’dir. 1935-36 yılları arasında Florida Stetson Üniversitesi Kütüphane müdürlüğü ve kütüphanecilik profesörlüğü yapmıştır.

1936-43 yılları arasında Hamilton Koleji’nin kütüphane müdürlüğü görevinde bulundu.1943-47 yılları arasında Illinois Üniversitesi Kütüphanesi yöneticiliği ve kütüphanecilik profesörlüğü yaptı. 1947 tarihinde South California Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü Başkanlığı’na getirilen Stieg, ayrıca bu üniversitenin Kütüphane Müdürlüğü görevine de atandı. 1953 – 1954 yıllarında Filipinler’de Fulbright profesörü olarak bulundu. Eylül 1957 ‘de Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi  Kütüphanecilik Enstitüsü’nde görev alan Stieg, Haziran 1959’da Enstitü’den ayrıldı.